Varianten

U kunt de geroosterde dagen en tijden, vereisten voor middelen, toewijzing van middelen en duur van een activiteit voor een deel van zijn onderwijsweekpatroon wijzigen. Als een docent bijvoorbeeld gedurende de eerste vier weken van het leerjaar afwezig is, kunt u gedurende die tijd een andere docent toewijzen aan zijn activiteiten.

Enterprise Timetabler kan een activiteit vervangen door meerdere afzonderlijke activiteiten, die variant activiteiten worden genoemd. Iedere variant vertegenwoordigt een deel van het onderwijsweekpatroon van de oorspronkelijke activiteit. Dus de onderwijsweekpatronen van de varianten kunnen niet overlappen. De oorspronkelijke activiteit is niet geroosterd en verborgen en wordt vervolgens de ouder variant van de variant activiteiten. U kunt elke variant onafhankelijk wijzigen.

Een screenshot die de knop Variantmode aangeeft

De werkbalkknop Variantmode (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om variantmodus te activeren en varianten te maken klikt u op Variantmode (zie 1 hierboven) op de Roosterwerkbalk. U kunt varianten aanmaken wanneer u een activiteit herroostert of een toewijzing van een middel wijzigt. Enterprise Timetabler geeft een uitroepteken weer, evenals Variantmode op de statusbalk onderaan het programmavenster. Nadat u een wijziging hebt gemaakt die een variant aanmaakt, verlaat Enterprise Timetabler de variantmode.

Tip: Om de variantmode te verlaten zonder wijzigingen te maken, klikt u nogmaals op Variantmode.