Activiteiten ontroosteren

Om activiteiten uit een rooster te verwijderen, kunt u ze ontroosteren. Hun geroosterde dagen en tijden worden verwijderd. De activiteiten worden niet gewist; u kunt ze later opnieuw roosteren.

Een screenshot met cijfers voor instructies om activiteiten automatisch te ontroosteren

Activiteiten ontroosteren (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om activiteiten te ontroosteren, doet u het volgende:

1. Kies welke activiteiten u wilt ontroosteren:
    • Om alle activiteiten te ontroosteren die gekoppeld zijn aan een item in het Objectenoverzicht selecteert u de items in het Objectenoverzicht (zie 1 hierboven). U kunt meerdere items selecteren. U kunt bijvoorbeeld meerdere modules selecteren.
    • Om specifieke activiteiten te ontroosteren selecteert u items in het Objectenoverzicht. Vervolgens selecteert u activiteiten in de tabel in het Activiteitenoverzicht (2).
  2. In het menu Roosteren klikt u op Ontroosteren (3).

N.B. De geroosterde dagen en tijden van iedere activiteit worden verwijderd, maar de voorgestelde dagen en tijden worden niet verwijderd. De voorgestelde dagen en tijden van een activiteit kunnen informatie bevatten over de positie die de activiteit het laatst had in het rooster.