Middelen ontroosteren

Om de toewijzing van specifieke soorten middelen van geroosterde activiteiten aan geroosterde activiteiten ongedaan te maken, kunt u de functie Ontroosteren Speciaal gebruiken. De activiteiten blijven geroosterd.

Over deze taak: Deze functie is te gebruiken in een scenario waarin middelen handmatig waren toegewezen aan activiteiten op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', toen het rooster nog in opbouw was. Later wilt u misschien een meer gelijkwaardige toewijzing van middelen bereiken. U kunt bijvoorbeeld Ontroosteren Speciaal gebruiken om de toewijzing van zalen te verwijderen, en vervolgens Roosteren Speciaal gebruiken om automatisch zalen toe te wijzen.

Een screenshot met cijfers voor instructies om de toewijzing van bepaalde middeltypen van een activiteit te verwijderen

Toewijzing van middelen aan een activiteit verwijderen (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om de toewijzing van middelen van specifieke activiteiten ongedaan te maken, doet u het volgende:

1. Kies welke activiteiten u wilt wijzigen:
    • Om alle activiteiten te wijzigen die gekoppeld zijn aan een item in het Objectenoverzicht, selecteert u de items in het Objectenoverzicht (zie 1 hierboven). U kunt meerdere items selecteren. U kunt bijvoorbeeld meerdere modules selecteren.
    • Om specifieke activiteiten aan te passen, selecteert u items in het Objectenoverzicht. Vervolgens selecteert u activiteiten (2) in de tabel in het Activiteitenoverzicht.
  2. Klik in het menu Roosteren op Ontroosteren speciaal (3).
  3. In het venster Ontroosteren speciaal schakelt u het selectievakje in van de soorten items waarvan u de toewijzing wilt opheffen (4).
  4. Klik op OK (5).