Herroosteren

U kunt de tab Middelen gebruiken om de toewijzing van middelen te controleren wanneer u een activiteit herroostert.

Kies een van de volgende opties:

Tip: Een andere manier om een dag en tijd te kiezen wanneer een alternatief middel beschikbaar is, is door items toe te voegen aan de tijdlijn op de tab Gedetailleerd rooster en vervolgens een activiteit naar een andere rij te slepen. Zie Herroosteren (toewijzen geschikte middelen).

Om bijvoorbeeld de activiteiten van een docent toe te wijzen aan zijn of haar collega's, selecteert u Docenten in het menu bovenaan het Objectenoverzicht, en selecteert u vervolgens de docent en zijn of haar collega's in de tabel in het Objectenoverzicht. Klik op de tab Gedetailleerd rooster boven het roostergebied; de tijdlijn heeft een rij voor elke geselecteerde docent. De geldige begintijden worden met blauwe ruitjes aangegeven. Om in één handeling een activiteit te herroosteren en opnieuw toe te wijzen, sleept u de activiteit naar een nieuwe tijd op een andere rij. N.B. U kunt een middel toewijzen dat niet voldoet aan de vooraf ingestelde vereisten van de activiteit.