Aanvraagmode

Als u aanvraag rechten heeft om één of meer van de huidige toegewezen middelen te gebruiken, zal het herroosteren van de activiteit een nieuwe aanvraag genereren om de middelen te gebruiken. Enterprise Timetabler moet hiervoor in de aanvraagmode staan. U hebt bijvoorbeeld toestemming aangevraagd om zalen te gebruiken die niet van uw afdeling zijn. Meer informatie over toestemmingsniveaus vindt u in Toestemmingniveaus.

Een screenshot die de positie van de knop Aanvraagwijze aangeeft en een voorbeeld geeft van een oranje driehoekje in het tijdbalkgebied

Aanvraagwijze (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Als u de aanvraagwijze wilt activeren, klikt u op Aanvraagwijze (zie 1 hierboven) op de Roosterwerkbalk. Daarna gebeurt het volgende:

• Afhankelijk van uw taak geven oranje driehoekjes in het roostergebied (2) de geldige begintijden voor de geselecteerde activiteit aan. U selecteert bijvoorbeeld een geroosterde activiteit en zoekt dan naar een nieuwe tijd om deze te herroosteren.
  • Middelen waarvoor u toestemming hebt aangevraagd om te gebruiken, worden toegevoegd aan de middelenlijsten in de gebruikersinterface van Enterprise Timetabler. Bijvoorbeeld de lijst die wordt weergegeven wanneer u op Zoeken klikt in de rij Zalen op de tab Middelen .

Uw handelingen in aanvraagmode hebben verschillende effecten.

Gerelateerde concepten

’Aanvraag’ rechten

Gerelateerde taken

Overzicht van aanvragen in behandeling