Een activiteit verwijderen uit een gezamenlijke activiteit

U kunt in Enterprise Timetabler een activiteit verwijderen uit een gezamenlijke activiteit. Nadat een activiteit is verwijderd, is deze niet langer verborgen of gekoppeld aan de gezamenlijke activiteiten, en kan onafhankelijk worden geroosterd.

Een screenshot met cijfers voor instructies om activiteiten uit een gezamenlijke activiteit te verwijderen

Activiteiten uit een gezamenlijke activiteit verwijderen (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om een activiteit te verwijderen, doet u het volgende:

  1. In de tabel van het Activiteitenoverzicht selecteert u de JTA die u wilt wijzigen.
  2. In het menu Acties, klikt u op Gelijktijdige activiteit. Het venster Gezamenlijke activiteiten wordt geopend.
  3. In de bovenste tabel van het venster Gezamenlijke activiteiten selecteert u de ouderactiviteit die u wilt verwijderen (zie 1 hierboven). U kunt meerdere activiteiten selecteren.

    N.B. Een gezamenlijke activiteit moet minstens twee ouderactiviteiten hebben. Om de gezamenlijke activiteit te verwijderen en alle ouders als individuele activiteiten te herstellen leest u Een gezamenlijke activiteit wissen.

  4. Klik boven het gebied Kandidaten voor gezamenlijke activiteiten op de pijl (2) naast de omlaagwijzende pijl, en vervolgens op een van de opties die hieronder worden beschreven. Tip: Als u de laatst gebruikte optie opnieuw wilt gebruiken, klikt u op de omlaagwijzende pijl (3).

    Optie

    Beschrijving

    Herroosteren (Oorspronkelijke Tijd)

    Na de activiteit is verwijderd, wordt deze geroosterd op de positie in het rooster waar de activiteit stond voordat hij aan de JTA werd toegevoegd en uit het rooster werd verwijderd.

    Herroosteren (Huidige Tijd)

    Na de activiteit is verwijderd, wordt deze geroosterd op dezelfde positie in het rooster die de JTA thans heeft.

    Ontroosterd laten

    Na de activiteit uit de relatie is verwijderd, wordt hij ontroosterd.

  5. Klik op OK. Het scherm Gezamenlijke activiteiten gaat dicht en het volgende gebeurt:
    • Afhankelijk van de geselecteerde opties krijgt de JTA een nieuwe naam.
    • De verwijderde activiteit wordt zichtbaar.
    • Afhankelijk van de optie die in de voorgaande stap is geselecteerd, wordt de verwijderde activiteit geroosterd.
    • De relatie tussen de verwijderde activiteit en de JTA wordt gewist.
    • Studentensets die toegewezen waren aan de verwijderde activiteit voordat deze werd toegevoegd aan de JTA en die niet toegewezen werden aan een andere overblijvende ouder, zijn niet langer toegewezen aan de JTA.


Scientia-ref: 4112. Voor Enterprise Timetabler 3.14. Copyright © Scientia Ltd. 2018