Een rooster afdrukken of exporteren

U kunt het rooster dat wordt weergegeven in het roostergebied afdrukken. Ook de tabellen in het Activiteitenoverzicht en het Objectenoverzicht kunt u afdrukken of exporteren.

Om een tabel te exporteren, doet u het volgende:

1. Klik op het Bestandsmenu , wijs met de pijl naar Exporteer, en dan afhankelijk van welke tabel u wilt exporteren, klikt u op Activiteiten of Lijst van objecten.
  2. Om een locatie te selecteren, voert u een bestandsnaam in, selecteert u een bestandsformaat, en klikt u op Opslaan.

Om een tabel af te drukken, doet u het volgende:

1. Klik op het menu Bestand, wijs Afdrukken aan, en klik op Activiteitenoverzicht (zie 1 hieronder) of Objectenoverzicht al naar gelang de tabel die u wilt afdrukken.
  2. Optioneel: Als u het uiterlijk van het gedrukte exemplaar wilt configureren, gebruikt u de knoppen op de werkbalk (2) van het venster Voorvertoning. In het venster Afdrukopties zijn andere opties beschikbaar; klik op Aanpassen (3) in het venster Voorvertoning, wijzig instellingen en klik op OK:
    • Op de tab Opties kunt u kiezen welke delen van de tabel opgenomen moeten worden in de papieren versie. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kolomkoppen niet af te drukken.
    • In de tab Behavior kunt u kiezen welke gegevens opgenomen moeten worden in de papieren versie. Om alle groepen in de papieren versie uit te breiden, ongeacht of u ze in het gebied Activiteitsproblemen van het Objectenoverzicht hebt uitgebreid, klikt u op Alle groepen.
  3. Klik in het venster Voorvertoning op Afdrukken (4) op de werkbalk.

Een screenshot met cijfers voor instructies om de tabel Activiteiten af te drukken

Een tabel afdrukken (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om het roostergebied af te drukken, doet u het volgende:

1. Klik op het Bestandsmenu , wijs met de pijl naar Afdrukken, en klik vervolgens op Huidig rooster
  2. Om de lay-out van de papieren versie te in te stellen, kunt u de knoppen in de werkbalk gebruiken
  3. In de werkbalk, klikt u op Afdrukken.