Varianten samensmelten

U kunt een variant verwijderen en de weken die zijn onderwijsweekpatroon vormen, toevoegen aan een zuster variant. Een variatie in een toewijzing van middelen voor specifieke weken is bijvoorbeeld niet langer nodig.

Een screenshot met cijfers voor instructies om varianten van een activiteit samen te voegen

Varianten van een activiteit samenvoegen (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om varianten samen te voegen doet u het volgende:

1. Klik in het Activiteitenoverzicht op de variantactiviteit die u wilt samenvoegen tot een zustervariant (zie 1 hierboven). U kunt meerdere varianten van dezelfde ouder selecteren.

N.B. Als u op één na alle varianten van een activiteit selecteert, gaat tijdens stap 2 het scherm Verwijder Variant Activiteiten niet open. Hiervoor in de plaats verwijdert Enterprise Timetabler de geselecteerde variant activiteiten en voegt hun weken toe aan de laatst overblijvende variant. Vervolgens verwijdert Enterprise Timetabler de variantstructuur.

2. In het menu Aanpassen klikt u op Variantweken samenbrengen (2). Het venster Verwijder variantactiviteiten (3) wordt geopend. In de bovenste tabel staat de variantactiviteit die u hebt geselecteerd. In de onderste tabel (4) staan de zustervariantactiviteiten.

N.B. Als u op Activiteit verwijderen klikt in het Aanpassen menu, gaat het scherm Verwijder Variant Activiteiten open. De optie Verwijder deze activiteiten volledig is standaard geselecteerd.

3. Klik op één van de volgende opties: Vervolgens, als u hebt geklikt op Verwijder deze activiteit en voeg de weken aan de geselecteerde activiteit toe, klikt u op een activiteit in de lagere tabel.

Optie

Beschrijving

Verwijder deze activiteit volledig

De variant wordt verwijderd. De weken die zijn onderwijsweekpatroon vormen, worden niet toegevoegd aan een zuster variant. Dus de activiteit wordt niet langer onderwezen tijdens die weken.

Verwijder deze activiteit en voeg de weken aan de geselecteerde activiteit toe

De variant wordt verwijderd. De weken die het onderwijsweekpatroon vormen, worden toegevoegd aan de zustervariant die u in de onderste tabel hebt geselecteerd.

4. Klik op OK (5).