Een aanvraag voor een middel toestaan of weigeren

Wanneer een gebruiker die aanvraag rechten heeft om een middel te gebruiken, dit toewijst aan een activiteit, maakt Enterprise Timetabler een verzoek aan. Als u volledige toestemming hebt om dat middel te gebruiken, kunt u het verzoek toestaan of weigeren.

Over deze taak: Er kunnen meerdere aanvragen aan een activiteit zijn gekoppeld die in behandeling zijn. De aanvrager kan bijvoorbeeld een zaal en docent hebben toegewezen waarvoor toestemming aangevraagd moest worden om te gebruiken. Als u klikt op Verzoek toestaan of Verzoek weigeren, beïnvloedt u alle in behandeling zijnde aanvragen die aan de activiteit zijn gekoppeld.

Om de activiteit te vinden waarvan u lopende verzoeken wilt toestaan of weigeren, doet u het volgende:

1. Klik in het Statusoverzicht op Open aanvragen (in) (zie 1 hieronder).
  2. In de tabel in het Activiteitenoverzicht selecteert u de activiteit.

Een screenshot die de knop Open aanvragen (in) aangeeft

Aanvragen weergeven die op uw toestemming wachten (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om de verzoeken die aan de activiteit zijn gekoppeld, toe te staan, doet u het volgende:

1. In het menu Acties, wijst u met de pijl naar Aanvragen, en vervolgens klikt u op Aanvraag toestaan. Deze actie heeft één van de volgende uitkomsten:
    • Als de aanvraag werd gegenereerd door een vooraf ingesteld vereiste, wijst Enterprise Timetabler het middel toe aan de activiteit.
    • Als de aanvraag werd gegenereerd door een flexibele vereiste, wijst Enterprise Timetabler een geschikt middel toe waarvoor u volledige toestemming hebt om te gebruiken.
  2. In het bevestigingsscherm klikt u op OK. De eigenschap Status aanvraag van de activiteit wordt op Bevestigd gezet. Het probleem Vermijd Uitgestelde Middelen Beperking van de activiteit wordt overtollig.

Of, als de aanvraag werd gegenereerd door een flexibele vereiste, kunt u een specifiek middel toewijzen:

1. Op de tab Middelen klikt u op Zoeken binnen de rij die correspondeert met het toepasselijke soort middel.
  2. Selecteer een middel (zie 1 hieronder) en klik vervolgens op Roosteren (2). Enterprise Timetabler wijst dat middel toe. Het probleem Vermijd uitgestelde-middelenbeperking van de activiteit voor dat soort middel wordt overbodig. Als er geen andere aan de activiteit gekoppelde aanvragen zijn, wordt de eigenschap Status aanvraag van de activiteit op Bevestigd gezet.

Een screenshot met cijfers voor instructies om een middel te selecteren en de toewijzing naar de activiteit op te slaan

Een middel selecteren en toewijzen (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om de verzoeken die aan de activiteit zijn gekoppeld, te weigeren, doet u het volgende:

1. In het menu Acties, wijst u met de pijl naar Aanvragen, en vervolgens klikt u op Aanvraag weigeren.
  2. In het scherm Verzoek weigeren tekst voert u de reden in waarom de aanvraag werd geweigerd. Klik op OK.
  3. In het bevestigingsscherm klikt u op OK. De eigenschap Status aanvraag van de activiteit wordt op Geweigerd gezet en de eigenschap Reden aanvraag geweigerd is ingesteld op de tekst die u hebt ingevoerd.

Gerelateerde concepten

Aanvraagmode