Een snapshot aanmaken

U kunt een snapshot aanmaken van het image waarmee u werkt. Een snapshot is een kopie van het geladen image, dus, een snapshot is zelf ook een image.

Om een snapshot aan te maken, doet u het volgende:

1. Laad het image waarvan u een snapshot wilt aanmaken.
  2. Optioneel: Om de meest recente wijzigingen te ontvangen die door andere gebruikers zijn gemaakt, klikt u in het Bestand menu op Verversen.
  3. In het Bestand menu, klikt u op Bewaar Snapshot.

N.B. Uw mogelijkheid om snapshots aan te maken, hangt af van de aan u verleende rechten.

4. In het scherm Bewaar Snapshot als selecteert u een zaal, voert u een bestandsnaam in en klikt u op Opslaan.

Tip: Wanneer u een snapshot laadt, bevat het scherm Image selecteren zowel snapshots als andere images, zoals het image dat u laadt om te werken met live roosterdata. Om u te helpen snapshots te identificeren, is het goed om een naamgevingsconventie te gebruiken. Voeg bijvoorbeeld een voorvoegsel toe aan de bestandsnaam van het snapshot zoals de tekst “snapshot_".

5. Enterprise Timetabler begint met afsluiten; nadat het programma is afgesloten, kunt u het snapshot laden. Als onderdeel van het afsluiten, moet u kiezen of uw wijzigingen aan de data in het geladen image worden opgeslagen op de harde schijf.

N.B. Uw keuze heeft geen invloed op het feit of de snapshot de wijzigingen bevat die u hebt gemaakt vanaf het moment dat u Enterprise Timetabler opstartte.

Resultaat: Enterprise Timetabler sluit af. De snapshot wordt aangemaakt in de locatie die u hebt gekozen.