Het overzicht van het rooster wijzigen

U kunt het overzicht van het rooster aanpassen aan de taak die u op dat moment wilt uitvoeren. Zo kunt u het Gecombineerde rooster gebruiken om het rooster van een docent voor het leerjaar te zien, als een schema dat de lesweek weergeeft. Vervolgens kan Enterprise Timetabler aangeven welke tijden het meest geschikt zijn voor herroostering van de geselecteerde activiteit.

Een screenshot met cijfers voor instructies om een roosteroverzicht te kiezen

Een roosteroverzicht kiezen (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

U kunt het Gecombineerde rooster gebruiken. Ga als volgt te werk om het Gecombineerde rooster weer te geven:

1. Selecteer items in het Objectenoverzicht.
  2. Klik op de tab Gecombineerd rooster boven het roostergebied (zie 1 hierboven).

U kunt het Gedetailleerde rooster gebruiken. Ga als volgt te werk om het Gedetailleerde rooster weer te geven:

1. Selecteer items in het Objectenoverzicht.
  2. Klik op de tab Gedetailleerd rooster boven het roostergebied (2).

U kunt het Multi-view rooster gebruiken. Om het Multi-view rooster voor een activiteit weer te geven, doet u het volgende:

1. In de tabel in het Activiteitenoverzicht klikt u met de rechtermuisknop op de activiteit.
  2. Klik op Toon multi-view rooster voor de activiteit (3). Enterprise Timetabler toont het rooster en arceert de focusactiviteit:
    • Er wordt een nieuw scherm over het huidige roosteroverzicht geopend.
    • De focus-activiteit wordt naar de bovenkant van de tabel in het Activiteitenoverzicht verplaatst.
    • De focus-activiteit wordt in de tabel en de tijdslijn met een lichtgroene lijn omzoomd.
  3. Om een multi-view rooster te sluiten, doet u het volgende:
    • Klik op het kruisje (4) in de menubalk van Enterprise Timetabler. Dit kruisje staat onder het kruisje op de titelbalk van Enterprise Timetabler, waarmee de applicatie wordt gesloten.

Om de richting van het rooster van horizontaal naar verticaal (en vice versa) te wijzigen, zie De richting van het rooster wijzigen.

U kunt de hoeveelheid informatie over een activiteit die wordt getoond in het roostergebied, wijzigen:

U kunt kiezen of indicatoren die u helpen om activiteiten te roosteren worden getoond: