Een vooraf ingestelde vereiste aan een activiteit toevoegen

U kunt vooraf ingestelde vereisten voor middelen aanmaken. Enterprise Timetabler moet de gespecificeerde middelen aan de activiteit toewijzen.

Over deze taak: Aan u verleende toestemming bepaalt tot welke middelen u toegang hebt. U kunt dus alleen vereisten aanmaken voor middelen waar u toegang toe hebt. Meer informatie over toestemmingniveaus vindt u in Toestemmingniveaus.

Een screenshot met cijfers ter illustratie van instructies om vooraf ingestelde middelenvereisten aan een activiteit toe te voegen

Vooraf ingestelde middelenvereisten aan een activiteit toevoegen (klik op de afbeelding om deze uit te breiden)

Om een vooraf ingestelde vereiste aan een activiteit toe te voegen, doet u het volgende:

1. Klik in de tabel in het deelvenster Activiteiten of in de roostersectie op de activiteit waaraan u een vereiste wilt toevoegen (zie 1 hierboven). Vervolgens klikt u op de tab Middelen (2) boven het roostergebied.
  2. Afhankelijk van het soort middel waarvoor u een vereiste wilt aanmaken, klikt u op het plusje (3) in de bovenste hoek van de rijen Zaal, Docent of Uitrusting.
  3. Optioneel: Om te kiezen uit een lijst middelen die voldoen aan specifieke geschiktheidscriteria selecteert u geschiktheden:
    1. Klik op de pijlknop die de zijkant van de tabel Geschiktheden (4) vormt.
    2. Verplaats geschiktheden die de vereiste middelen van de lijst Beschikbaar beschrijven, naar de lijst Geselecteerd. Selecteer eerst geschiktheden in de lijst Beschikbaar. U kunt meerdere geschiktheden selecteren.
    3. Klik op de pijlknop (5) die naar de lijst Geselecteerd wijst. De geschiktheden worden verplaatst naar de lijst Geselecteerd en worden toegevoegd aan de tabel Beschikbaarheden. De tabel Handmatige selectie wordt gefilterd.
  4. In de tabel Handmatige selectie selecteert u de middelen (6) die u wilt toevoegen als vooraf ingestelde vereisten. U kunt meerdere middelen selecteren.
  5. Aan de onderzijde van de tab Middelen , klikt u op Verander vereisten.

Resultaat: Enterprise Timetabler slaat de vereiste op, en toont deze vervolgens in de kolom Vereisten als een lijst van de vereiste middelen, gescheiden door een puntkomma. Tip: Als de lijst de breedte van de kolom overschrijdt, wordt de tekst ingekort. Om de volledige gegevens van de vereiste te zien, klikt u op het plus-icoon in de betreffende rij van de tab Middelen of maakt u het scherm Enterprise Timetabler breder.

Als de activiteit thans is geroosterd en de vereiste middelen kunnen eraan worden toegewezen, wijst Enterprise Timetabler het middel toe.

Als de activiteit thans is geroosterd maar de vereiste middelen kunnen er niet aan worden toegewezen, opent Enterprise Timetabler het scherm Bevestigen/Toepassen veranderingen. U kunt beslissen of de toewijzing moet plaatsvinden, ondanks de roosterproblemen die hierdoor ontstaan. Zo kan de zaal bijvoorbeeld dubbel worden geboekt.

N.B. Uw mogelijkheid om beperkingen te doorbreken wordt beheerst door de aan u verleende toestemming.