U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Middelen ontroosteren

Middelen ontroosteren

Om de toewijzing van specifieke soorten middelen van geroosterde activiteiten aan geroosterde activiteiten ongedaan te maken, kunt u de functie Ontroosteren Speciaal gebruiken. De activiteiten blijven geroosterd.

Over deze taak: Deze functie is te gebruiken in een scenario waarin middelen handmatig waren toegewezen aan activiteiten op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', toen het rooster nog in opbouw was. Later wilt u misschien een meer gelijkwaardige toewijzing van middelen bereiken. U kunt bijvoorbeeld Ontroosteren Speciaal gebruiken om de toewijzing van zalen te verwijderen, en vervolgens Roosteren Speciaal gebruiken om automatisch zalen toe te wijzen.

Om de toewijzing van middelen van specifieke activiteiten ongedaan te maken, doet u het volgende:

1. Kies welke activiteiten u wilt wijzigen:
    • Om alle activiteiten aan te passen die gekoppeld zijn aan een item in het Objectenoverzicht, selecteert u de items in het Objectenoverzicht. U kunt meerdere items selecteren. U kunt bijvoorbeeld meerdere modules selecteren.
    • Om specifieke activiteiten aan te passen, selecteert u items in het Objectenoverzicht, en vervolgens selecteert u activiteiten in de tabel in het Activiteitenoverzicht.
  2. In het Roosteren menu, klikt u op Ontroosteren Speciaal.
  3. In het scherm Ontroosteren Speciaal selecteert u het selectievakje van de soorten item die u wilt ontroosteren.
  4. Klik op OK.