U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Een activiteit wijzigen > Voorgestelde dagen en tijden instellen of niet instellen

Voorgestelde dagen en tijden instellen of niet instellen

U kunt de voorgestelde dagen en tijden van een activiteit instellen, zodat deze overeenkomen met de huidige geroosterde dagen en tijd van de activiteit. Als de activiteit vervolgens wordt ontroosterd, kunnen de voorgestelde dagen en tijden informatie opslaan over de positie die de activiteit het laatst had in het rooster.

Over deze taak: Om verschillende activiteiten tegelijkertijd aan te passen, selecteert u ze allemaal in het Activiteitenoverzicht. Als de selectie zowel items met en zonder voorgestelde dagen en tijden bevat, zijn de commando's Ingericht en Niet Ingericht allebei beschikbaar.

Om de voorgestelde dagen en tijd in te stellen:

  • Klikt u met de rechtermuisknop in de tabel in het Activiteitenoverzicht op de geroosterde activiteit, en vervolgens in het menu Voorgestelde Dag/Tijd op Ingericht. De voorgestelde dagen en tijden worden ingesteld op de geroosterde dagen en begintijd.

Als een activiteit al voorgestelde dagen of tijden heeft, kunt u deze instelling opheffen.

  • Klik met de rechtermuisknop in de tabel in het Activiteitenoverzicht op de activiteit, en vervolgens in het menu Voorgestelde Dag/Tijd op Niet Ingericht. De geroosterde dagen en tijden van de activiteit worden verwijderd. Als de activiteit geroosterd is, blijft hij geroosterd.

Om voorgestelde dagen en tijden toe te voegen aan een ontroosterde activiteit, of om die eigenschappen in te stellen op waarden die anders zijn dan het huidige geroosterde dagen en tijden, zie Vooraf ingestelde dagen en tijden voor een activiteit.