U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit roosteren > Selecteer welke harde beperkingen dwingend worden opgelegd

Selecteer welke harde beperkingen dwingend worden opgelegd

U kunt kiezen welke harde beperkingen Enterprise Timetabler u toestaat om te doorbreken. U kunt kiezen welke beperkingen nooit worden doorbroken, welke beperkingen uitsluitend worden doorbroken wanneer u hier nadrukkelijk voor kiest (zie Beperkingen doorbreken), en welke beperkingen op ieder moment gebroken kunnen worden.

Over deze taak: Als de aan u verleende toestemming u niet toestaat om beperkingen te doorbreken, hebben de instellingen in het scherm Beperkingen geen effect. De aan u verleende toestemming bepaalt ook of u kunt selecteren welke beperkingen worden opgelegd.

Om te selecteren welke harde beperkingen dwingend worden opgelegd, doet u het volgende:

1. In het Extra menu klikt u op Beperkingen.
  2. In het scherm Beperkingen kiest u of iedere beperking Altijd wordt toegepast, Gewoonlijk wordt toegepast, of Nooit wordt toegepast. De standaard instelling is Altijd.

Optie

Beschrijving

Altijd

De beperking kan niet worden doorbroken.

Gewoonlijk

De beperking kan worden doorbroken als Enterprise Timetabler in de mode 'Beperkingen doorbreken' staat.

Nooit

De beperking kan worden doorbroken.

1. In de oppervlakte Vermijd dubbele boeking kiest u een optie voor studentensets, zalen, docenten, uitrusting.
    2. In de oppervlaktes Tijdsbeperkingen, Activiteit Beperkingen, en Andere beperkingen kiest u voor iedere beperking een optie. Uw keuze kan van invloed zijn op meerdere soorten items, bijvoorbeeld, de beperking Max. uren kan worden toegepast op studenten, studentensets en middelen.