U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit herroosteren > Herroosteren

Herroosteren

U kunt de tab Middelen gebruiken om de toewijzing van middelen te controleren wanneer u een activiteit herroostert.

Kies één van de volgende opties:

Tip: Een andere manier om een dag en tijd te kiezen wanneer een alternatief middel beschikbaar is, is door items toe te voegen aan de tijdlijn op de tab Gedetailleerd rooster en vervolgens een activiteit naar een andere rij te slepen. Zie Herroosteren (toewijzen geschikte middelen).

Om bijvoorbeeld de activiteiten van een docent toe te wijzen aan zijn of haar collega´s, selecteert u Docenten in het menu bovenaan het Objectenoverzicht, en vervolgens selecteert u de docent en zijn of haar collega´s in de tabel in het Objectenoverzicht. Klik op de tab Gedetailleerd rooster bovenaan het roostergebied; de tijdlijn bevat een rij voor iedere geselecteerde docent, en blauwe ruiten geven geldige begintijden aan. Om in één handeling een activiteit te herroosteren en opnieuw toe te wijzen, sleept u de activiteit naar een nieuwe tijd op een andere rij. NB: U kunt een middel toewijzen dat niet voldoet aan de vooraf ingestelde vereisten van de activiteit.