U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit roosteren > Aanvraagmode

Aanvraagmode

Als u aanvraag rechten heeft om één of meer van de huidige toegewezen middelen te gebruiken, zal het herroosteren van de activiteit een nieuwe aanvraag genereren om de middelen te gebruiken. Enterprise Timetabler moet hiervoor in de aanvraagmode staan. U hebt bijvoorbeeld toestemming aangevraagd om zalen te gebruiken die niet van uw afdeling zijn. Meer informatie over Toestemmingniveaus vindt u in Toestemmingniveaus.

Om in aanvraagmode te komen, klikt u op Aanvragen in de Rooster werkbalk. Daarna gebeurt het volgende:

• Afhankelijk van uw taak geven gele driehoekjes in het roostergebied de geldige begintijden voor de geselecteerde activiteiten aan. U selecteert bijvoorbeeld een geroosterde activiteit en zoekt dan naar een nieuwe tijd om deze te herroosteren.
  • Middelen waarvoor u toestemming hebt aangevraagd om te gebruiken, worden toegevoegd aan de middelenlijsten in de gebruikersinterface van Enterprise Timetabler. Bijvoorbeeld de lijst die wordt weergegeven wanneer u op Zoeken klikt in de rij Zalen op de tab Middelen .

Uw handelingen in aanvraagmode hebben verschillende effecten .

Concept informatie

’Aanvraag’ rechten

Gerelateerde opdrachten

Overzicht van aanvragen in behandeling