U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Activiteiten en roosters bekijken > Een nieuw roosterscherm openen

Een nieuw roosterscherm openen

U kunt de roosters van meerdere items tegelijkertijd openen en de roosters gelijktijdig bekijken. Ieder scherm kan een ander rooster weergeven.

Om een nieuw scherm te openen, doet u het volgende:

• In het menu Roosters, klikt u op Nieuw rooster. Over het huidige rooster wordt een leeg rooster geopend. U kunt een item zoeken en vervolgens het rooster daarvan bekijken.

Om een ander open rooster in beeld te brengen, volgt u één van de volgende stappen:

• Selecteer het rooster in het Roosters menu.
  • Of, om toegang te krijgen tot de geopende roosters via tabs bovenin het roostergebied, Klik op Gebruik interface met tabbladen in het Roosters menu.

Om meerdere roosters tegelijkertijd te bekijken, doet u het volgende:

• In het Roosters menu, klik op Trapsgewijs schikken, Gestapeld weergeven, of Naast elkaar weergeven. Om een scherm te verplaatsen, sleept u het aan zijn titelbalk.

Om te verzekeren dat u in ieder scherm dezelfde weken ziet, doet u het volgende: In de weekpatroonbalk wordt uw selectie van de week in ieder open rooster gesynchroniseerd.

1. In de werkbalk Rooster, klikt u op Weken vastzetten. Met dit commando wordt voorkomen dat er wijzigingen plaatsvinden in de huidige selectie van een week, wanneer u een andere activiteit of ander item selecteert.
  2. In het menu Extra, klik op Opties.
  3. In de Applicatie tab selecteert u het selectievakje Gelinkte weken.

Om een scherm te sluiten, doet u het volgende:

• Klik op het kruis in de menubalk van de Enterprise Timetabler. Dit kruis staat onder het kruis in de titelbalk van Enterprise Timetabler, waarmee de applicatie wordt gesloten.