U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Varianten > Varianten samensmelten

Varianten samensmelten

U kunt een variant verwijderen en de weken die zijn onderwijsweekpatroon vormen, toevoegen aan een zuster variant. Een variatie in een toewijzing van middelen voor specifieke weken is bijvoorbeeld niet langer nodig.

Om varianten samen te smelten, doet u het volgende:

1. In het Activiteitenoverzicht klikt u op de variant activiteit die u met een zuster wilt samensmelten. U kunt meerdere varianten van dezelfde ouder selecteren.

NB: Als u op één na alle varianten van een activiteit selecteert, gaat tijdens stap 2 het scherm Verwijder Variant Activiteiten niet open. Hiervoor in de plaats verwijdert Enterprise Timetabler de geselecteerde variant activiteiten en voegt hun weken toe aan de laatst overblijvende variant. Vervolgens verwijdert Enterprise Timetabler de variantstructuur.

2. In het Aanpassen menu, klikt u op Variant Weken samensmelten. Het scherm Verwijder Variant Activiteiten gaat open. In de bovenste tabel staat de variant activiteit die u hebt geselecteerd. In de onderste tabel staan de zuster varianten.

NB: Als u op Activiteit verwijderen klikt in het Aanpassen menu, gaat het scherm Verwijder Variant Activiteiten open. De optie Verwijder deze activiteiten volledig is standaard geselecteerd.

3. Klik op één van de volgende opties: Vervolgens, als u hebt geklikt op Verwijder deze activiteit en voeg de weken aan de geselecteerde activiteit toe, klikt u op een activiteit in de lagere tabel.

Optie

Beschrijving

Verwijder deze activiteit volledig

De variant wordt verwijderd. De weken die zijn onderwijsweekpatroon vormen, worden niet toegevoegd aan een zuster variant. Dus de activiteit wordt niet langer onderwezen tijdens die weken.

Verwijder deze activiteit en voeg de weken aan de geselecteerde activiteit toe

De variant wordt verwijderd. De weken die zijn onderwijsweekpatroon vormen worden toegevoegd aan de zuster variant die u in de lagere tabel selecteerde.

4. Klik op OK.