U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Laden, Opslaan en Aanpassen > Snapshots > Een snapshot laden

Een snapshot laden

Om met een snapshot te werken, moet u het in Enterprise Timetabler laden.

Om een snapshot te laden, doet u het volgende:

1. Klik op de knop Start en open vervolgens de lijst Alle programma's of Apps Open de map Scientia en klik vervolgens op ScientiaEnterprise Timetabler
  2. In het scherm Image selecteren selecteert u de snapshot die u wilt laden, en vervolgens klikt u op OK.

NB: Het scherm bevat snapshots, maar ook andere images, zoals het image dat u laadt om te werken met live roosterdata. In het scherm Image selecteren selecteert u alleen snapshots.

3. Selecteer een laad-optie en klik op OK.

Resultaat: Enterprise Timetabler wordt opgestart, de applicatietitelbalk van Enterprise Timetabler bevat de naam van de snapshot. U kunt met de gegevens in het snapshot werken. U kunt bijvoorbeeld de toewijzing van een middel wijzigen, varianten aanmaken, en activiteiten herroosteren.

Standaard zijn de knoppen Terugschrijven en Verversen grijs. Snapshots worden gewoonlijk onafhankelijk gebruikt van het image waarvan ze een kopie zijn, en onafhankelijk van de SDB, bijvoorbeeld om vorm te geven aan een 'wat als'-scenario. Het kan echter nodig zijn om uw wijzigingen aan de snapshot terugschrijven naar de SDB, bijvoorbeeld als het 'wat als'-scenario zich voordoet.