U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit roosteren > Activiteiten identificeren die het roosteren van een gespecificeerde activiteit blokkeren

Activiteiten identificeren die het roosteren van een gespecificeerde activiteit blokkeren

Wanneer u een activiteit handmatig roostert, kunnen sommige begintijden ongeldig zijn. Enterprise Timetabler kan identificeren welke activiteiten het roosteren van een begintijd tegenhouden en bepalen door welke wijzigingen het blokkeren van begintijden wordt gestopt.

Over deze taak: Als u activiteiten wijzigt zoals beschreven in het scherm Verplaatsbare activiteiten, kan de begintijd ongeldig blijven. De begintijd kan ongeldig zijn vanwege items anders dan activiteiten. De module van de activiteit is bijvoorbeeld niet beschikbaar.

Om blokkerende activiteiten te identificeren, doet u het volgende:

1. Wanneer u een activiteit handmatig roostert of herroostert, bevatten roostercellen die ongeldige begintijden vertegenwoordigen, gekleurde balken. Om blokkerende activiteiten te identificeren, klikt u met de rechtermuisknop op de roostercel, en vervolgens op Toon verplaatsbare activiteiten in het menu dat opent.
  2. In het scherm Verplaatsbare activiteiten kunt u de lijst blokkerende activiteiten bekijken. Vinkjes geven het soort wijziging aan dat u kunt toepassen op de activiteiten, zodat de gespecificeerde begintijd niet langer wordt geblokkeerd.

Soort wijziging

Beschrijving

Herverdeling

Er kunnen alternatieve middelen worden toegewezen aan de activiteit. De activiteit blijft op dezelfde tijd geroosterd.

Herroosteren

De activiteit wordt op een andere tijd geroosterd. De nieuwe tijd kan op dezelfde dag zijn, of op een andere dag. De toewijzing van middelen aan de activiteit blijft ongewijzigd.

Beide

De activiteit wordt op een andere tijd geroosterd en er worden alternatieve middelen aan toegewezen.

NB: Als er geen enkel vinkje in de selectievakken van een activiteit staat, kan het blokkeren van de geselecteerde activiteit niet worden voorkomen. In dit scenario kan de begintijd voor de geselecteerde activiteit niet geldig worden gemaakt.

3. Om het scherm Verplaatsbare activiteiten te sluiten, klikt u OK.