U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Een nieuwe activiteit toevoegen > Een activiteit aanmaken vanuit een sjabloon

Een activiteit aanmaken vanuit een sjabloon

Om het aantal studenten dat voor een module is ingeschreven plaats te bieden, kunnen vanuit een sjabloon meerdere activiteiten worden gegenereerd. Een module kan bijvoorbeeld een les in een grote zaal bevatten, en vervolgens een kleine seminar. Mogelijk zijn er diverse seminars nodig om voldoende capaciteit aan de studenten te bieden. De eerste activiteitenset kan in Enterprise Course Planner worden aangemaakt. Daarna kunt u aanvullende activiteiten aanmaken in Enterprise Timetabler.

Over deze taak: Een studentenset kan slechts aan één vanuit een specifiek sjabloon gegenereerde activiteit worden toegewezen. Dus, om activiteiten aan te maken die studenten binnen een module moeten bijwonen in aanvulling op de activiteiten die al vanuit een sjabloon zijn gegenereerd, kopieer een activiteit of maak handmatig een activiteit aan.

Om een activiteit aan te maken vanuit een sjabloon, doet u het volgende:

1. In het Objectenoverzicht zoekt u het activiteitsjabloon dat u wilt gebruiken:
    1. Klik in het menu aan de bovenzijde van het Objectenoverzicht op Activiteitensjablonen.
    2. Optioneel: Om het sjabloon gemakkelijker te vinden, kunt u kolommen toevoegen aan de tabel; sommige kolommen bevatten misschien gegevens die u helpen het item waar u naar zoekt, te identificeren. U kunt items zoeken, filteren en groeperen. in de tabel, en u kunt de items sorteren.
    3. Klik op een activiteitsjabloon. De activiteiten die al vanuit dat sjabloon zijn aangemaakt, worden in de tabel in het Activiteitenoverzicht geladen.
  2. Ook kunt u een activiteit zoeken die vanuit het sjabloon werd gegenereerd en welke u wilt gebruiken. U kunt een van de volgende methodes gebruiken:
    • Misschien weet u met welke items de activiteit verbonden is. Bijvoorbeeld, de module of de zaal. Selecteer het juiste soort item uit de lijst aan de bovenzijde van het Objectenoverzicht en selecteer vervolgens een item in de tabel.
    • Gebruik het Activiteiten Filter om de activiteit te vinden.
  3. In de tabel in het Activiteitenoverzicht, klikt u met de rechtermuisknop op een activiteit en vervolgens op Nieuwe activiteit aanmaken. U moet met de rechtermuisknop op een activiteit klikken die direct aan een sjabloon is gekoppeld; varianten, gezamenlijke activiteiten en activiteiten die voor een sectie werden aangemaakt, voldoen niet aan die criteria. Er wordt een nieuwe activiteit aan de tabel toegevoegd.

NB: Het onderwijsweekpatroon van een activiteit bestaat uit de weken die gebruikelijk zijn voor het beschikbaarheidspatroon van de activiteit en het beschikbaarheidspatroon van de module waarvan het deel uitmaakt.

Wat u nu moet doen: De nieuwe activiteit is nog niet geroosterd, dus om het aan het rooster toe te voegen, moet u het roosteren.