U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Laden, Opslaan en Aanpassen > Snapshots > Een snapshot aanmaken

Een snapshot aanmaken

U kunt een snapshot aanmaken van het image waarmee u werkt. Een snapshot is een kopie van het geladen image, dus, een snapshot is zelf ook een image.

Om een snapshot aan te maken, doet u het volgende:

1. Laad het image waarvan u een snapshot wilt aanmaken.
  2. Optioneel: Om de meest recente wijzigingen te ontvangen die door andere gebruikers zijn gemaakt, klikt u in het Bestand menu op Verversen.
  3. In het Bestand menu, klikt u op Save Snapshot.

NB: Uw mogelijkheid om snapshots aan te maken, hangt af van de aan u verleende rechten.

4. In het scherm Save Snapshot As selecteert u een zaal, voert u een bestandsnaam in en klikt u op Opslaan.

Tip: Wanneer u een snapshot laadt, bevat het scherm Image selecteren zowel snapshots als andere images, zoals het image dat u laadt om te werken met live roosterdata. Om u te helpen snapshots te identificeren, is het goed om een naamgevingsconventie te gebruiken. Voeg bijvoorbeeld een voorvoegsel toe aan de bestandsnaam van het snapshot zoals de tekst “snapshot_".

5. Enterprise Timetabler begint met afsluiten; nadat het programma is afgesloten, kunt u het snapshot laden. Als onderdeel van het afsluiten, moet u kiezen of uw wijzigingen aan de data in het geladen image worden opgeslagen op de harde schijf.

NB: Uw keuze heeft geen invloed op het feit of de snapshot de wijzigingen bevat die u hebt gemaakt vanaf het moment dat u Enterprise Timetabler opstartte.

Resultaat: Enterprise Timetabler sluit af. De snapshot wordt aangemaakt in de locatie die u hebt gekozen.