U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Een nieuwe activiteit toevoegen > Een activiteit kopiëren

Een activiteit kopiëren

U kunt een bestaande activiteit kopiëren om een nieuwe aan te maken die dezelfde eigenschapswaarden, vereisten, opvolgende verhoudingen, modulekoppeling en toegewezen studentensets heeft. Door een activiteit te kopiëren hoeft dezelfde informatie voor verschillende activiteiten niet opnieuw ingevoerd te worden.

Over deze taak: De toewijzing van studentensets wordt gekopieerd, dus studenten die zijn toegewezen aan de bestaande activiteit zullen ook de nieuwe bijwonen. Om een extra eenheid van een activiteit aan te maken die een student slechts eenmaal hoeft bij te wonen, bijvoorbeeld een extra seminar om tegemoet te komen aan extra vraag voor een module, maakt een activiteit aanmaken vanuit een sjabloon.

Uw mogelijkheid om een activiteit te kopiëren, hangt af van de aan u verleende toestemming.

Om een activiteit te kopiëren, doet u het volgende:

1. Zoek de activiteit die u wilt kopiëren. U wilt bijvoorbeeld de activiteiten die toegewezen zijn, of een vooraf ingestelde vereiste hebben voor een specifieke zaal, opsommen en vervolgens een activiteit kiezen:
    1. Selecteer in de lijst aan de bovenzijde van het Objectenoverzicht een soort item.
    2. Optioneel: Om het item gemakkelijker te vinden, kunt u kolommen toevoegen aan de tabel; sommige kolommen bevatten misschien gegevens die u helpen het item waar u naar zoekt, te identificeren. U kunt items zoeken, filteren en groeperen in de tabel, en u kunt de items sorteren.
    3. Selecteer items in de tabel. U kunt meerdere items selecteren. De activiteiten die aan de items zijn gekoppeld, worden in de tabel in het Activiteitenoverzicht geladen.
  2. In de tabel in het Activiteitenoverzicht, selecteert u de activiteit die u wilt kopiëren. U kunt meerdere activiteiten selecteren.
  3. Optioneel: Om de opties die de functie kopiëren beheersen, te bekijken of aan te passen, doet u het volgende:
    1. In het Aanpassen menu wijst u naar Kopieer Activiteiten, vervolgens klikt u op Configureer Kopie Activiteiten. NB: Als u op Kopieer Activiteiten klikt in plaats hiernaar met de muispijl te wijzen, kopieert Enterprise Timetabler de geselecteerde activiteiten.
    2. In het scherm Configureer Kopie Activiteiten wijzigt u de opties als dit nodig is.
    3. Klik op Opslaan.

Tip: Om activiteiten te kopiëren nadat u opties hebt aangepast, klikt u op Aanmaken. Het scherm Configureer Kopie Activiteiten wordt afgesloten en Enterprise Timetabler kopieert de activiteiten.

4. In het Aanpassen menu, klikt u op Kopieer Activiteiten. Enterprise Timetabler kopieert de activiteiten. De nieuwe activiteiten hebben nieuwe, unieke sleutelvelden; hun andere eigenschapswaardes worden gekopieerd. Het onderwijsweekpatroon van de nieuwe activiteiten komt overeen met dat van de gekopieerde activiteit.

NB: De nieuwe activiteiten verschijnen mogelijk niet in de tabel in het Activiteitenoverzicht. U zou bijvoorbeeld een zaal kunnen selecteren in het Objectenoverzicht en vervolgens een activiteit met een flexibele vereiste kopiëren, zoals '1 collegezaal in de centrale campus'. In dit scenario wordt de nieuwe activiteit niet opgesomd, omdat hij aan geen van de volgende criteria voldoet:

1. De nieuwe activiteit heeft geen vooraf ingestelde vereiste voor de zaal die u selecteerde in het Objectenoverzicht.
    2. De zaal die u in het Objectenoverzicht selecteerde is niet toegewezen aan de nieuwe activiteit omdat de activiteit ontroosterd is.

Wat u nu moet doen: Indien nodig, past u de eigenschapswaardes, vereisten, volgordelijkheid en toegewezen studentensets van de nieuwe activiteiten aan.

De nieuwe activiteiten zijn niet geroosterd, dus om ze aan het rooster toe te voegen, moet u ze roosteren.