U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit roosteren > Beperkingen doorbreken

Beperkingen doorbreken

Om te voorkomen dat Enterprise Timetabler roosteroplossingen aanbiedt die conflicten en andere problemen bevatten, gebruikt u Enterprise Timetabler doorgaans op een wijze die harde beperkingen dwingend oplegt. Maar in sommige omstandigheden wilt u misschien beperkingen doorbreken.

Als een zaal bijvoorbeeld door twee of meer afzonderlijke groepen studenten gebruikt kan worden voor verschillende activiteiten die tegelijkertijd plaatsvinden, is het acceptabel om de zaal dubbel te boeken.

NB: Uw mogelijkheid om beperkingen te doorbreken wordt beheerst door de aan u verleende toestemming.

Wanneer Enterprise Timetabler in de mode Beperkingen doorbreken staat, kunt u handelingen uitvoeren die beperkingen doorbreken. Het effect van het gebruik van de mode Beperkingen verbreken is echter afhankelijk van de instellingen in het scherm Beperkingen. Deze instellingen kunnen specificeren dat sommige beperkingen altijd van kracht blijven.

Om Beperking doorbreken aan/uit te zetten, klikt u op Beperkingen Doorbreken in de Rooster werkbalk. Wanneer Enterprise Timetabler in Beperkingen doorbreken staat, wordt een uitroepteken getoond en wordt Beperkingen Doorbreken in the statusbalk aan de onderzijde van het applicatiescherm weergegeven. Als een beperking wordt doorbroken wanneer Enterprise Timetabler in Beperkingen doorbreken staat, worden roosterproblemen gegenereerd.

Gerelateerde opdrachten

Een roosterprobleem oplossen