U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit herroosteren > Een dag en tijd kiezen wanneer de huidige middelen beschikbaar zijn

Een dag en tijd kiezen wanneer de huidige middelen beschikbaar zijn

U kunt een activiteit herroosteren en zijn huidige toewijzing van middelen behouden. U kunt de huidige dag of tijd behouden, of beide wijzigen.

Voordat u begint: In Een activiteit herroosteren volgt u stappen 1 en 2, en optioneel stap 3. Klik vervolgens op de tab Middelen boven het roostergebied. Als u aanvraag rechten heeft om één of meer van de huidige toegewezen middelen te gebruiken, zal het herroosteren van een activiteit een nieuwe aanvraag genereren om de middelen te gebruiken. Enterprise Timetabler moet hiervoor in aanvraagmode staan.

Over deze taak: De keuze van dag en tijd zijn beperkt tot de beschikbaarheid van de huidige toegewezen middelen. De keus wordt mogelijk groter als u alternatieve middelen kiest.

Om op een andere dag te herroosteren, maar dezelfde tijd te behouden, doet u het volgende: Ook kunt u de tijd wijzigen maar de dag behouden.

1. Om de dag te wijzigen, klikt u op Zoeken naast de huidige geroosterde dag in de rij Dag/Tijd. Of, om de tijd te wijzigen, klikt u op Zoeken naast de huidige geroosterde tijd.

NB: Als de activiteit meerdere malen per week heeft, kunt u uitsluitend de begintijd wijzigen.

2. Selecteer een alternatieve optie in de lijst.
  3. In de benedenhoek van de tab Middelen, klikt u op Roosteren.

Om op een andere dag en tijd te herroosteren, doet u het volgende:

1. In de rij Dag/Tijd, klikt u op beide Zoeken knoppen.
  2. Wis de selectie in de tabellen in de rij Dag/Tijd. Om de selectie van een rij op te heffen, houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u op de rij.
  3. Beslis of het belangrijker is dat de activiteit op een specifieke dag, of op een specifieke tijd plaatsvindt. Selecteer vervolgens een item uit de corresponderende tabel. Als de activiteit bijvoorbeeld om 11.00 uur moet plaatsvinden, selecteert u die tijd in de tabel Tijd; de tabel Dag geeft de dagen weer waarop de huidige toegewezen middelen om 11.00 uur beschikbaar zijn.
  4. Selecteer een passende waarde in de andere lijst. Kies bijvoorbeeld een dag uit de tabel Dag .
  5. In de benedenhoek van de tab Middelen, klikt u op Roosteren.

Resultaat: Zie ook het hoofdstuk Resultaat in Een activiteit herroosteren.