U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit herroosteren > Een dag en tijd kiezen wanneer alternatieve middelen beschikbaar zijn

Een dag en tijd kiezen wanneer alternatieve middelen beschikbaar zijn

U kunt een activiteit opnieuw roosteren op een tijd dat geschikte middelen beschikbaar is, en kiezen welke middelen worden toegekend.

Voordat u begint: In Een activiteit herroosteren volgt u stappen 1 en 2, en optioneel stap 3. Vervolgens klikt u op de tab Middelen boven het roostergebied.

Over deze taak: Tijdens de onderstaande procedure kunt u een dag en tijd selecteren. Als u geen dag of tijd selecteert, kiest Enterprise Timetabler de meest geschikte en beschikbare optie.

Om de activiteit opnieuw te roosteren op een dag en tijd wanneer een alternatieve reeks middelen beschikbaar is, doet u het volgende: Alternatieve middelen zijn mogelijk beschikbaar op tijden dat de huidige toegewezen middelen niet beschikbaar zijn.

1. In de rij Dag/Tijd, klikt u op beide Zoeken knoppen.
  2. Optioneel: Standaard presenteert Enterprise Timetabler u in stappen 5 en 6 een keuze uit middelen waarvoor u volledige toestemming hebt om te gebruiken. Om de keuze uit te breiden tot middelen waarvoor u toestemming moet aanvragen om te gebruiken Aanvraagmode.
  3. Beslis voor welke soorten middelen u beschikbare alternatieven wilt vinden. Klik op de knop Zoeken in de corresponderende rij. Om bijvoorbeeld naar alternatieve zalen te zoeken, terwijl de huidige docent behouden blijft, klikt u alleen op Zoeken in de rij Zaal.

Tip: Om naar alternatieven voor ieder soort middel te zoeken, klik op Zoek alle bovenaan de kolom Huidige.

4. Wis de selectie in alle tabellen in de kolom Huidige. Of als u op Zoek alle hebt geklikt, op de kolom Beschikbaar. Om de selectie van een rij op te heffen, houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u op de rij.

NB: Als de activiteit meerdere malen per week heeft, kunt u de tabel Dagen niet wissen.

5. Beslis wat het belangrijkste criterium is in uw zoekopdracht naar een roosteroplossing. Selecteer vervolgens een item in de corresponderende tabel; in de kolom Toestemming Enterprise Timetabler wordt uw toestemmingniveau voor ieder middel weergegeven.

NB: Uw selectie beïnvloedt de inhoud van andere tabellen. Als de activiteit bijvoorbeeld moet plaatsvinden in Collegezaal 1, moet u dat item selecteren in de rij Zaal ; de tabellen in de rij Dag/Tijd geven weer wanneer die locatie beschikbaar is.

De tabel Dag en de tabel Periode zijn op dezelfde wijze gekoppeld. Als u een dag selecteert, geeft de tabel Periode alleen de beschikbare begintijden van die dag weer.

6. In andere rijen selecteert u de middelen, dagen of tijd, in volgorde van belangrijkheid, Door ieder item dat u extra selecteert, wordt de zoekopdracht verder beperkt.

Tip: Om diverse roosteroplossingen te proberen, wijzigt u uw selecties.

7. In de benedenhoek van de tab Middelen, klikt u op Roosteren.

Resultaat: Zie ook het hoofdstuk Resultaat in Een activiteit herroosteren.