U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Activiteiten en roosters bekijken > Het overzicht van het rooster wijzigen

Het overzicht van het rooster wijzigen

U kunt het overzicht van het rooster aanpassen aan de taak die u op dat moment wilt uitvoeren. Zo kunt u het Gecombineerde rooster gebruiken om het rooster van een docent voor het leerjaar te zien, als een schema dat de lesweek weergeeft. Vervolgens kan Enterprise Timetabler aangeven welke tijden het meest geschikt zijn om de geselecteerde activiteit te herroosteren.

U kunt het Gecombineerd rooster gebruiken. Om het Gecombineerde rooster te tonen, doet u het volgende:

1. Selecteer items in het Objectenoverzicht
  2. Klik op de tab Gecombineerd Rooster boven het rooster.

U kunt het Gedetailleerd rooster gebruiken. Om het Gedetailleerde rooster te tonen, doet u het volgende:

1. Selecteer items in het Objectenoverzicht
  2. Klik op de tab Gedetailleerd rooster boven het rooster.

U kunt het Multi-view rooster gebruiken. Om het Multi-view rooster voor een activiteit te tonen, doet u het volgende:

1. In de tabel in het Activiteitenoverzicht , klikt u met de rechtermuisknop op de activiteit.
  2. Klik op Toon Multiview Rooster voor Activiteit. Enterprise Timetabler toont het rooster en arceert de focusactiviteit:
    • Er wordt een nieuw scherm over het huidige roosteroverzicht geopend.
    • De focus-activiteit wordt naar de bovenkant van de tabel in het Activiteitenoverzicht verplaatst.
    • De focus-activiteit wordt in de tabel en de tijdslijn met een lichtgroene lijn omzoomd.
  3. Om een multi-view rooster te sluiten, doet u het volgende:
    • Klik op het kruis in de menubalk van de Enterprise Timetabler. Dit kruis staat onder het kruis in de titelbalk van Enterprise Timetabler, waarmee de applicatie wordt gesloten.

Om de richting van het rooster van horizontaal naar verticaal (en vice versa) te wijzigen, zie De richting van het rooster wijzigen.

U kunt de hoeveelheid informatie over een activiteit die wordt getoond in het roostergebied, wijzigen:

U kunt kiezen of indicatoren die u helpen om activiteiten te roosteren worden getoond: