U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Roosteren > Een activiteit roosteren > Activiteiten automatisch roosteren (Roosteren Speciaal)

Activiteiten automatisch roosteren (Roosteren Speciaal)

Roosteren Speciaal biedt u de controle over het al dan niet toewijzen van uitrusting, zalen of docenten aan de geselecteerde geroosterde activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een zaal toewijzen aan een geroosterde activiteit zonder dat dit invloed heeft op de huidige toewijzing van docenten. U kunt ook kiezen of de activiteit wel of niet wordt toegevoegd aan het rooster van de studentensets die hieraan zijn gekoppeld.

Over deze taak: Tijdens het roosteren wijst Enterprise Timetabler geschikte, beschikbare middelen toe waarvoor u volledige toestemming hebt om te gebruiken. Om middelen op te nemen waarvoor u toestemming hebt gevraagd om te gebruiken, gebruikt u aanvraagmode. Een geschikt middel heeft de volgende kenmerken:

• Het voldoet aan de vereisten van de activiteit.
  • De middelen zijn eigendom van, of worden gedeeld met de afdeling van de activiteit.
  • Als het een zaal betreft, is de capaciteit gelijk aan of groter dan de grootte van de activiteit.
  • Als het een zaal betreft, heeft het een zone die overeenkomt met, of deel uitmaakt van de zone van de activiteit.

Om Roosteren Speciaal te gebruiken om activiteiten te roosteren, doet u het volgende:

1. Kies welke activiteiten u wilt roosteren:
    • Om alle activiteiten te roosteren die gekoppeld zijn aan een item in het Objectenoverzicht, selecteert u de items in het Objectenoverzicht. U kunt meerdere items selecteren. U kunt bijvoorbeeld meerdere modules selecteren.
    • Om specifieke activiteiten te roosteren, selecteert u items in het Objectenoverzicht, en vervolgens selecteert u activiteiten in de tabel in het Activiteitenoverzicht.
  2. Bekijk de roostervoorkeuren en rooster opties om u ervan te verzekeren dat hun instellingen geschikt zijn.
  3. In het Roosteren menu, klikt u op Roosteren Speciaal.
  4. In het scherm Roosteren Speciaal selecteert u het selectievakje van de soorten item die u wilt roosteren.
  5. Klik op OK.

Resultaat: Enterprise Timetabler roostert de activiteiten en wijst de middelen toe. Als de verwerking wat langer duurt, toont Enterprise Timetabler een voortgangsbalk. Tijdens het verwerken geeft Enterprise Timetabler een icoon weer in de benedenhoek van het Enterprise Timetabler scherm. Met deze icoon wordt aangegeven dat gegevenswijzigingen, zoals bijgewerkte waardes van Geroosterde Dagen en Geroosterde tijden voor een activiteit worden gekopieerd vanaf het image van de database..

De activiteit wordt toegevoegd aan het rooster van de middelen die aan de activiteit zijn gekoppeld. De geroosterde dag en tijd voldoen aan de harde beperkingen van de activiteit en de hieraan gekoppelde items, zoals de middelen, de studentensets, het activiteitsjabloon, de module en het instituut van de activiteit.