U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Activiteitsvereisten > Vooraf ingestelde vereisten toepassen die roosterproblemen veroorzaken

Vooraf ingestelde vereisten toepassen die roosterproblemen veroorzaken

Als u de vooraf ingestelde vereisten van een geroosterde activiteit aanpast, controleert Enterprise Timetabler of er beperkingen worden doorbroken als de benodigde middelen worden toegewezen. Als er roosterproblemen ontstaan, kunt u in het scherm Bevestigen/Toepassen veranderingen kiezen of u de toewijzing wilt laten doorgaan. Wellicht vindt u sommige problemen acceptabel. Als een benodigde docent twee praktijklessen tegelijk kan doen, kunt u een dubbele boeking hiervan toestaan.

Over deze taak: Uw mogelijkheid om beperkingen te doorbreken wordt beheerst door:

• De aan u verleende toestemming.
  • De huidige instellingen in het scherm Beperkingen.
    • Als een beperking in het scherm Beperkingen is ingesteld op Gewoonlijk, kunt u deze doorbreken wanneer Enterprise Timetabler in beperkingen doorbreken staat, of wanneer u vooraf ingestelde vereisten toepast (zie stap 3 hieronder).
    • Als een beperking in het scherm Beperkingen is ingesteld op Altijd, kunt u geen wijzigingen uitvoeren die die beperking doorbreken.

Als het scherm Bevestigen/Toepassen veranderingen opengaat, doet u het volgende: Als u gelijktijdig de vereisten van meerdere activiteiten aanpast, toont het scherm meerdere activiteiten.

1. In de oppervlakte Geen problemen voor kunt u de lijst met activiteiten bekijken. Door uw wijziging op deze activiteiten toe te passen, zullen geen roosterproblemen ontstaan.
  2. Om de wijziging op deze activiteiten toe te passen, selecteert u het selectievakje in de oppervlakte Geen problemen voor.
  3. In de oppervlakte Toegestaande problemen voor, kunt u de lijst met activiteiten bekijken. Door uw wijziging op deze activiteiten toe te passen, worden beperkingen doorbroken die in het scherm Beperkingen op Gewoonlijk zijn ingesteld, en dit zal roosterproblemen veroorzaken.
  4. Om de wijziging op deze activiteiten toe te staan, selecteert u het selectievakje in de oppervlakte Toegestaande problemen voor.
  5. In de oppervlakte Niet toegestaande problemen voor kunt u de lijst met activiteiten bekijken. U kunt uw wijziging op deze activiteiten niet toepassen, omdat hierdoor beperkingen worden doorbroken waarvoor u geen toestemming hebt om deze te doorbreken.
  6. Als u het selectievakje Toepassen selecteerde in de oppervlakte Geen problemen voor of de oppervlakte Toegestaande problemen voor, klikt u op Toepassen om de vooraf ingestelde vereisten van de beïnvloede activiteiten aan te passen. Als er roosterproblemen worden gegenereerd, laat Enterprise Timetabler een pop-up bericht zien.

Wat u nu moet doen: Bekijk een lijst van alle huidige roosterproblemen, of maak een lijst van de problemen die een specifieke activiteit heeft . Als een probleem wordt getolereerd, waivet u het probleem.