U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Activiteiten en roosters bekijken > Gebruik van de AutoFilter rij

Gebruik van de AutoFilter rij

Om de gegevens in een tabel te filteren, kunt u waardes direct in de Auto Filter rij invoeren. Enterprise Timetabler bouwt op basis van deze waardes een filter op.

Om de Auto Filter rij weer te geven, doet u het volgende:

• Klik met de rechtermuisknop op een kolomkop in de tabel en klik vervolgens op Toon Auto Filter rij. De rij wordt toegevoegd aan de bovenzijde van de tabel. Een sleutelicoon wordt naast de Auto Filter rij weergegeven.

Om gegevens in een tabel te filteren, doet u het volgende:

1. Kies de kolom die u wilt filteren. Wanneer er een sleutelicoon wordt weergegeven wanneer u de muis boven de bovenste hoek van de kolomkop houdt, kan Enterprise Timetabler de kolom filteren.
  2. Voer een waarde in of selecteer deze in de auto-filtercel in die kolom:
    • U kunt in deze cel typen.
    • U kunt op het sleutelicoon in de bovenste hoek van de kolomkop klikken en vervolgens een waarde in het menu selecteren. U kunt (Blanks) selecteren, (Non blanks), of een waarde van een gegeven.
    • Om een filtervoorwaarde aan te maken die twee bepalingen bevat, selecteert u (Custom) in het menu. In het scherm Custom Autofilter, selecteert u operators, voert u waardes in en kiest u of gegevens aan beide bepalingen moeten voldoen ('En'), of aan slechts één voorwaarde ('Of'). Zo kunt u specificeren of de omvang van de module groter moet zijn dan 20 en kleiner dan 30.
  3. Voer waardes in of selecteer deze in andere cellen van kolommen. U kunt meer dan één kolom filteren; items die het filter passeren moeten aan alle criteria voldoen. Nadat u criteria aan het filter hebt toegevoegd wordt het filter samengevat in een balk aan de onderzijde van het overzicht waarin de tabel staat.

Om het filter uit te schakelen doet u het volgende:

• Klik op het selectievakje naast de filtersamenvatting aan de onderzijde van het overzicht. Dit selectievakje is nu leeg en het filter wordt niet langer toegepast. Om het filter weer te activeren, klikt u weer op het selectievakje.

Om het filter te verwijderen, doet u het volgende:

• Klik op het kruis naast de filtersamenvatting aan de onderzijde van het overzicht.

Wat u nu moet doen: Om een complexere functie aan een filter toe te voegen of het filter te bewerken kunt u de filter-editor gebruiken. U kunt bijvoorbeeld verschillende criteria voor dezelfde kolom aanmaken. Zie Een geavanceerd filter aanmaken.