U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Activiteiten > Een activiteit wijzigen > De beschikbaarheid van periodes wijzigen

De beschikbaarheid van periodes wijzigen

In de beschikbaarheidspatroon-editor kunt u de beschikbaarheid van periodes wijzigen binnen specifieke weken van het leerjaar.

Over deze taak: Meer informatie over de bestanddelen van de beschikbaarheidspatroon-editor, zoals de Onderwijsweekpatroon balk, vindt u in Bestanddelen van de beschikbaarheidspatroon-editor.

Om de periodebeschikbaarheid te wijzigen, doet u het volgende:

1. In de balk Weekpatroon voor beperkingen selecteert u de weken waarvan u de periodebeschikbaarheid wilt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de periodebeschikbaarheid bepalen gedurende weken 1 tot 5 en 10 tot 15.

Tip: Om alle weken te selecteren, klikt u met de rechtermuisknop boven de balk en tussen een paar weeknummers en vervolgens klikt u op Selecteer alle weken. Als u de selectie van alle weken wilt opheffen, klikt u op Verwijder alle weken.

2. Om periodes als beschikbaar in te stellen, klikt u op het witte veld naast het weekrooster en voert u een van de volgende handelingen uit:
    • Om een enkele periode als beschikbaar in te stellen, klikt u op de periode in het weekrooster.
    • Om meerdere aansluitende periodes als beschikbaar in te stellen, klikt u en sleept u de muis over de periodes.
    • Om meerdere rijen van het rooster als beschikbaar in te stellen, klikt u en sleept u de muis buiten het rooster en langs de zijkant naar beneden. Door te klikken en slepen aan de bovenzijde buiten het rooster kunt u meerdere kolommen selecteren.
  3. Om periodes als niet-beschikbaar in te stellen, klikt u op het grijze veld .
  4. Herhaal stappen 1-3 voor weken waarvan u de periodebeschikbaarheid anders wilt instellen.

NB: Iedere week in het leerjaar kan een andere periodebeschikbaarheid hebben. U kunt de periodebeschikbaarheid van meerdere weken tegelijkertijd wijzigen.

NB: Hoe meer u de periodebeschikbaarheid beperkt, hoe moeilijker het wordt om activiteiten te roosteren.