U bent hier: Gebruik Enterprise Timetabler > Laden, Opslaan en Aanpassen > Start Enterprise Timetabler en laad roostergegevens > Configureer Enterprise Foundation om SQL Server te gebruiken

Configureer Enterprise Foundation om SQL Server te gebruiken

Als SQL Server of SQL Server Express op uw werkstation is geïnstalleerd, kunt u Enterprise Foundation applicaties configureren om hiermee hun lokale database te beheren. Door SQL Server te gebruiken om de lokale database te beheren, kunnen de prestaties van Enterprise Timetabler worden verbeterd.

Om SQL Server of SQL Server Express te gebruiken, doet u het volgende:

1. Als er geen andere Enterprise Foundation applicaties geopend zijn, kiest u een gegevensoptie wanneer u Enterprise Timetabler opstart. Onder het gebied Ik wil graag... van het scherm waarin u een optie selecteert, klikt u op Configureren.
  2. Pas, als het nodig is, de waarde in het veld Instance aan.
  3. Klik op Test Verbinding. Als de test goed verloopt, is Gebruik Verbinding niet langer grijs.
  4. Pas, als het nodig is, de authenticatie-instellingen aan in de tab Authenticatiewijze.
  5. Klik op Gebruik Verbinding. Het scherm SQL Server Configuratie wordt afgesloten.
  6. Het selectievakje Ik kan SQL Server gebruiken is niet langer grijs en is geselecteerd.