Werkbalken aanpassen

U kunt knoppen op werkbalken in Enterprise Desktop Reference Data Manager toevoegen, verwijderen en verplaatsen. U kunt ook volledige werkbalken verbergen.

Ga als volgt te werk om een werkbalk weer te geven of te verbergen:

1. Klik met de rechtermuisknop op een werkbalk. Enterprise Desktop Reference Data Manager geeft een menu weer waarin alle werkbalken worden weergegeven. Weergegeven werkbalken krijgen een vinkje.
  2. Als u een weergegeven werkbalk wilt verbergen of een verborgen werkbalk wilt weergeven, klikt u op het bijbehorende menu-item.

Ga als volgt te werk om een knop te verwijderen: U kunt de knop verbergen of permanent van de werkbalk verwijderen. Als u de knop verbergt, kunt u deze indien nodig snel weer weergeven. Als u de knop verwijdert, kunt u deze opnieuw toevoegen, maar het duurt iets langer dan een verborgen knop opnieuw weergeven.

• Ga als volgt te werk om een knop te verbergen of een verborgen knop weer te geven:
    1. Klik op het omlaagwijzende pijltje aan het eind van de werkbalk waar de knop op staat (zie 1 hieronder).
    2. Wijs naar Knoppen toevoegen/verwijderen en vervolgens naar de naam van de werkbalk in het weergegeven menu. Enterprise Desktop Reference Data Manager geeft een menu weer met werkbalkknoppen.
    3. Als u een weergegeven knop wilt verbergen of een verborgen knop wilt weergeven, klikt u in het menu op de bijbehorende knop.

Menu's die het programma weergeeft wanneer u op het omlaagwijzende pijltje aan het eind van een werkbalk klikt

De knop Werkbalk verbergen

• Ga als volgt te werk om een knop te verwijderen:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk die u wilt wijzigen.
    2. Klik op Aanpassen. Het venster Aanpassen wordt weergegeven.
    3. Sleep de knop van de werkbalk naar het venster Aanpassen. Laat de linkermuisknop los wanneer de pijl boven het venster Aanpassen staat. De knop wordt van de werkbalk verwijderd.

Ga als volgt te werk om een knop toe te voegen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk die u wilt wijzigen.
  2. Klik op Aanpassen. Het venster Aanpassen wordt weergegeven.
  3. Klik op de tab Commando.
  4. In de lijst Commando (zie 1 hieronder) vindt u de knoppen die u aan de werkbalk kunt toevoegen. Zoek de knop in de lijst en sleep deze dan naar een werkbalk. Laat de linkermuisknop los wanneer de pijl boven de toepasselijke positie op de werkbalk staat. Een zwarte lijn (2) geeft aan waar de knop wordt toegevoegd.

Een schermopname met genummerde bijschriften ter illustratie van instructies voor het toevoegen van knoppen aan een werkbalk

Een knop aan een werkbalk toevoegen

Ga als volgt te werk om een werkbalkknop te verplaatsen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk die u wilt wijzigen.
  2. Klik op Aanpassen. Het venster Aanpassen wordt weergegeven.
  3. Sleep de knop naar een nieuwe positie op de werkbalk. Een zwarte lijn geeft aan waar de knop wordt toegevoegd.