Configureer Enterprise Foundation om SQL Server te gebruiken

Als SQL Server of SQL Server Express op uw werkstation is geïnstalleerd, kunt u Enterprise Foundation programma's configureren om hiermee hun lokale database te beheren. Door SQL Server te gebruiken om de lokale database te beheren, kunnen de prestaties van Enterprise Desktop Reference Data Manager worden verbeterd.

Ga als volgt te werk om SQL Server of SQL Server Express te gebruiken:

1. Als er geen andere Enterprise Foundation-programma's geopend zijn, kiest u een gegevensoptie wanneer u Enterprise Desktop Reference Data Manager opstart. Onder de sectie Ik wil graag... van het scherm waarin u een optie selecteert, klikt u op Configureren (zie hieronder).

Het venster Ik wil graag...

Gegevensopties bij opstarten

2. Pas in het venster SQL Server Configuratie de waarde in het veld Instance aan, indien nodig.
  3. Klik op Test Verbinding. Als de test goed verloopt, is Gebruik Verbinding niet langer grijs.
  4. Pas, als het nodig is, de authenticatie-instellingen aan in de tab Authenticatiewijze.
  5. Klik op Gebruik Verbinding. Het scherm SQL Server Configuratie wordt afgesloten.
  6. Het selectievakje Ik kan SQL Server gebruiken is niet langer grijs en is geselecteerd.

Scientia-ref: 4110. Voor Enterprise Desktop Reference Data Manager 3.14. Copyright ┬ę Scientia Ltd. 2018