Het Enterprise Desktop Reference Data Manager-venster

Het venster bestaat uit drie afzonderlijke secties:

• De sectie Instituut (zie 1 hieronder) biedt toegang tot de gegevens die de basis vormen van roostering, cursusplanning en het maken van middelen. Bijvoorbeeld gegevens zoals activiteitstypen, afdelingen en labels. Deze gegevens kunnen op vele verschillende typen items in het gehele instituut worden toegepast, zoals activiteiten en middelen, en worden gebruikt om deze items waar toepasselijk te beschrijven. Activiteitstypen kunnen bijvoorbeeld alleen op activiteiten worden toegepast.
  • De sectie Middelen (2) biedt toegang tot gegevens over uitrusting, zalen, docenten en verzamelde middelen.
  • Via de sectie Tijdsbeperkingen (3) krijgt u toegang tot tijdsbeperkingen, voorkeurspatronen en beschikbaarheidspatronen. U krijgt ook toegang tot beperkingsprofielen, waarin beperkingen worden gebundeld zodat ze gezamenlijk op middelen kunnen worden toegepast.

Deze secties van het venster bevatten besturingselementen waarmee u de volgende taken kunt uitvoeren:

• Een lijst met items openen, zodat u de eigenschappen kunt bekijken. In het venster dat met de lijst wordt geopend, kunt u itemdetails bewerken, items verwijderen en nieuwe items maken. Klik op de knop Toon voor het type item waarmee u wilt werken (het voorbeeld is gemarkeerd met 4 hieronder).
  • Nieuwe items maken. Klik op de knop Nieuw voor het type item dat u wilt maken (het voorbeeld is gemarkeerd met 5 hieronder). EDRDM opent een formulier waarin u de eigenschappen van het nieuwe item kunt invoeren.

In het menu Groepen (6) kunt u groepen items maken en onderhouden. U kunt deze groepen in andere programma's gebruiken om te filteren. Als u bijvoorbeeld een lijst met zaalgroepen wilt zien, klikt u op Zaalgroepen in het menu Groepen. Nu wordt het venster Zaalgroepen geopend. In dit venster kunt u het lidmaatschap van elke groep bewerken, en u kunt groepen maken en verwijderen.

Een schermopname met genummerde bijschriften die het EDRDM-venster beschrijven

Het EDRDM-venster