Programma’s met te veel gereserveerde plaatsen

Een studieprogramma heeft een eigenschap voor gereserveerde grootte. U kunt plaatsen reserveren voor studenten die mogelijk na aanvang van het academische jaar arriveren.

Gereserveerde plaatsen kunnen niet worden bezet, omdat het aantal gereserveerde plaatsen het aantal beschikbare plaatsen reduceert. Nadat de eerste programmaregistratieperiode is verlopen, kunt u de gereserveerde plaatsen vrijgeven.

U kunt de balk en het getal naast Met >= [0-100]% gereserveerde plaatsen in de sectie Studieprogramma’s van het dashboard gebruiken om programma's te vinden die meer gereserveerde plaatsen hebben dan zou moeten. Voer in het percentagevak een cijfer in. Als u bijvoorbeeld 20 invoert, geeft het dashboard aan hoeveel programma's een aantal gereserveerde plaatsen hebben dat 20% of meer van de totale grootte van het programma is.

U lost het probleem op door naast de indicator op Toon te klikken. In het venster Studieprogramma-editor worden de programma's weergegeven die te veel gereserveerde plaatsen hebben. Klik in het venster Studieprogramma-editor op Planningsformules om gereserveerde plaatsen beschikbaar te stellen.