Programma's met te veel beschikbare plaatsen

Als het programma minder populair is dan verwacht, geven de balk en het getal naast Met => [0-100]% beschikbare plaatsen in de sectie Studieprogramma's van het dashboard aan dat het programma te veel beschikbare plaatsen heeft.

Voer in het percentagevak een cijfer in. Als u bijvoorbeeld 20 invoert, geeft het dashboard aan hoeveel programma's een aantal beschikbare plaatsen hebben dat 20% of meer van de totale grootte van het programma is.

De hoeveelheid beschikbare plaatsen dat aanvaardbaar is, varieert afhankelijk van de fase van de planningscyclus:

• Als veel studenten zich nog niet bij het instituut hebben opgegeven, kunt u verwachten dat het aantal beschikbare plaatsen hoog is.
  • Als de meeste studenten zich hebben geregistreerd en het aantal beschikbare plaatsen is hoog, kunt u stappen ondernemen om het probleem op te lossen.

U lost het probleem op door naast de indicator op Toon te klikken. In het venster Studieprogramma-editor worden de programma's weergegeven die te veel beschikbare plaatsen hebben. Klik in het venster Studieprogramma-editor op Planningsformules om de totale grootte van het programma te reduceren.