Programma's met onvoldoende beschikbare plaatsen

Om het beschikbare aantal plaatsen van een programma te berekenen, worden de gereserveerde grootte van een programma en het aantal echte studenten dat zich bij het programma heeft opgegeven, afgetrokken van de totale grootte van het programma.

Als de totale grootte aan het begin van het planningsproces is geschat en meer studenten hebben zich bij het programma opgegeven dan verwacht, geven de balk en het getal naast Met <= [0-100]% beschikbare plaatsen (in de sectie Studieprogramma's van het dashboard) aan dat het programma onvoldoende beschikbare plaatsen heeft.

Voer in het percentagevak een cijfer in. Als u bijvoorbeeld 5 invoert, geeft het dashboard aan voor hoeveel programma's het aantal beschikbare plaatsen 5% of minder van de totale grootte van het programma is.

De hoeveelheid beschikbare plaatsen dat aanvaardbaar is, varieert afhankelijk van de fase van de planningscyclus:

• Als veel studenten zich nog niet bij het instituut hebben opgegeven en het totale aantal beschikbare plaatsen is al laag, kunt u de totale grootte van het programma uitbreiden zodat meer studenten zich kunnen opgeven.
  • Als de meeste studenten zich hebben opgegeven, kunt u verwachten dat het totale aantal beschikbare plaatsen van het programma laag is.

U lost het probleem op door naast de indicator op Toon te klikken. In het venster Studieprogramma-editor worden de programma's weergegeven die onvoldoende beschikbare ruimte hebben. Klik in het venster Studieprogramma-editor op Planningsformules om de grootte van het programma uit te breiden of gereserveerde plaatsen beschikbaar te stellen.