Activiteiten genereren

Als u de activiteiten wilt genereren die uiteindelijk door studenten worden bijgewoond, kunt u activiteiten genereren met behulp van activiteitssjablonen. Enterprise Course Planner kan berekenen hoeveel activiteiten moeten worden gemaakt (gebaseerd op vraag), of u kunt dit handmatig opgeven.

Ga als volgt te werk om activiteiten te genereren:

1. Open een activiteitssjabloonlijst.
    • Als u een lijst met alle activiteitssjablonen wilt openen, klikt u op Activiteitssjablonen in het menu Toon.
    • Als u een lijst met activiteitssjablonen wilt openen die is gefilterd op afdeling, klikt u op het vakje Afdeling(en) op de werkbalk boven het Enterprise Course Planner-dashboard, selecteert u een afdeling en klikt u in de sectie Sjablonen van het dashboard op Toon (naast de waarde van Totaal).
    • In Enterprise Course Planner wordt een lijst geopend, die u kunt doorzoeken, filteren, groeperen en sorteren.
  2. Voor elke sjabloon geeft de Activiteitssjabloon-editor enkele eigenschappen weer die betrekking hebben op die taak. Als een van de volgende kolommen ontbreekt, voegt u deze toe aan de tabel:
    • Module grootte (zie 1 hieronder) is de capaciteit van de module. Hiermee wordt beschreven hoeveel studenten aan een dergelijke activiteit moeten deelnemen.
    • Geplande grootte (2) is de capaciteit van een activiteit die met behulp van deze sjabloon wordt gemaakt. Met andere woorden: hiermee wordt aangeduid hoeveel studenten in één klas kunnen worden onderwezen.
    • In Benodigde activiteiten (3) wordt beschreven hoeveel activiteiten u moet maken voor het aantal studenten in de module. Deze eigenschap wordt berekend door de Module grootte te delen door de Geplande grootte, en vervolgens af te ronden naar het dichtstbijzijnde hele getal.
    • In Bestaande activiteiten (4) wordt beschreven hoeveel bestaande activiteiten zijn gegenereerd met behulp van deze sjabloon.
    • In Te genereren (5) wordt aangegeven hoeveel activiteiten er nog meer moeten worden gegenereerd met behulp van deze sjabloon voor het aantal studenten in de module.

Activiteitsjabloon-editor

3. Selecteer de activiteitssjablonen waarmee u activiteiten wilt maken. U kunt meerdere sjablonen selecteren.
  4. Bepaal hoeveel activiteiten moeten worden gegenereerd:
    • Automatisch berekenen: Voor elke activiteitssjabloon bevat de eigenschap Te genereren een berekening van hoeveel activiteiten nog moeten worden gegenereerd. Wanneer u een activiteitssjabloon selecteert, werkt Enterprise Course Planner het aantal in het vakje Activiteiten te genereren bij (6).

N.B. Als u meerdere sjablonen selecteert, is het vakje leeg, omdat elke activiteitssjabloon mogelijk een andere waarde voor Activiteiten te genereren heeft.

• Handmatig selecteren: U kunt handmatig een cijfer in het vakje Activiteiten te genereren invoeren of selecteren.
  5. Geef de naamconventie voor de activiteiten op:
    1. Klik op Instellingen (7).
    2. Elke nieuwe activiteit krijgt een eigen naam door een achtervoegsel toe te voegen. Selecteer in de sectie Achtervoegsel of het achtervoegsel een Karakter of een Nummer moet zijn. Bijvoorbeeld, Gegevensstructuren2/P/a of Gegevensstructuren2/P/001.
    3. Als u Karakter kiest, klikt u op A-Z of a-z om te kiezen of het achtervoegsel in hoofdletters of kleine letters moet worden weergegeven. Selecteer vervolgens met welke letter de reeks achtervoegsels moet beginnen.
    4. Als u Nummer kiest, selecteert u met welk nummer de reeks moet beginnen (1 hieronder). Selecteer vervolgens uit hoeveel nummers het achtervoegsel moet bestaan (2).

Nummerinstellingen in het venster Activiteit generatie instellingen

6. Klik op Genereer (1 hieronder). Enterprise Course Planner genereert nu activiteiten. Nadat de actie is voltooid, geeft een sterretje (2) aan dat de gegevens in het venster Activiteitssjabloon-editor zijn gewijzigd.

De knop Genereer en asterisk

7. Klik op Toepassen om de nieuwe activiteiten op te slaan. Of klik op OK om de activiteiten op te slaan en het venster Activiteitssjabloon-editor te sluiten.

N.B. De nieuwe activiteiten worden niet opgeslagen naar de SDB en zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers tot u op Terugschrijven op de werkbalk boven het Enterprise Course Planner-dashboard klikt.